Ha ismerősök körében hangzott volna el, bizonyára mindenki nagyon kíváncsi lett volna erre a ruhadarabra, és egy emberként kiáltottak volna fel: Mutasd meg!

Múlt szombaton családi program gyanánt a Mezőgazdasági múzeumba készültünk az alábbi programra:

Labirintus – Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben! (2011. március 12.– május 1.)

Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, el kell készülni, ki kell választani a megfelelő ruhadarabot, hogy az alkalomhoz illően felöltözhessünk.

– Anyu, de nem ezt akarom! Hanem a másikat!

– Melyiket, drágám?

– Tudod,  a farmerszoknyát, azt a tollasat, amin a tollak vannak.

Mindenkinek a fantáziájára bízom. A hozzászólásban lehet találgatni. Aki elsőként beírja, milyen is ez a szoknya, annak küldök egy ajándékot a húsvéti készülődéshez!

A múzeum honlapján található info:

Az emberi képzeletet mindig is foglalkoztatták az erdők, a sötét rengetegek, az ősi tölgyesek, zúgó fenyvesek. Meghökkentő növények, állatok valóban szép számmal akadnak az erdőben. Sok közülük rejtőzködő életet folytat – a nagyragadozók, a hiúz, a farkas árnyékként jár, és ha csak teheti, kerüli az embert. Mások az avarban lapulnak vagy a lombok között, a cserjésben, az odvas fákban keresnek menedéket. Labirintusjátékunk során a színes képek és az élethű szobrok segítségével az erdő élővilágát mutatjuk be látogatóinknak. Az 500 m2-es útvesztőt bejárva egyebek mellett kiderül, melyik állat falazza be hitvesét, és melyik hajítja le riválisát a faágról a mélybe, mi fán terem az északi sárkányfű, és kinek a lábára illik a boldogasszony papucsa. Vajon sikerül-e megtalálni a helyes megoldást és a kivezető utat?

A kiállítás játékkal és ajándékkal is várja az érdeklődőket. Belépéskor látogatóink játéklapot kapnak, melynek segítségével megoldhatják a fejtörőket. Érdemes lesz velünk játszani, mert a jó megoldás ajándékot ér

Nyitva tartás: naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap.

Belépőjegy árak: felnőtt 1350 Ft, gyermek 1150 Ft, csoportos 750 Ft, családi jegy 4500 Ft
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Csoportok számára bejelentkezés és információ: 06/1-422-0765 vagy 06/1-363-2711

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .