Hóban játszani egy élmény, nem csak a gyerekeknek!

Az jutott eszembe, hogy egy városi életmódhoz szokott család bizonyára nehezebben találja fel magát, ha leesik a hó és ki kell mozdulni.

Mivel falun élek, igazándiból nincs tapasztalatom, hova járnak pl. a pesti családok, vagy a győriek. Szóval ha van tipped, kérlek, áruld el a többi olvasónak!
Mit játszotok és hol, ha hó van?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy falun nőttem fel. Ráadásul a Dunától nem messze, így rendszeresen kijárhattunk a töltésre szánkózni. Akár egész napra.

Mostanában pedig, hogy szerencsére több napja jó hó van, és egy patakmeder felett visz az utunk az oviba, ezen a – egyszerűen csak surranónak nevezett – járdácskán szánkózunk:)

A meder adottságaiból kifolyólag ugye van egy jó lejtő és a híd után emelkedő. Szánkóval megyünk oviba, és szánkózunk lefelé. Miután leteszem a kicsit az oviba, a szánkót hozom haza, mert én is szánkózok itt kicsit:) Délután meg egyenként és közösen is csúszunk néhány kört:)

hóember kreatívanyuNo meg hát hóembert építettünk. Még versenyeztünk is, kié a szebb, a tartósabb. (Kép utólag feltöltve, 2010. első havazása, november 27. után.)
Ez a fotó  Szadán készült. Szeme dió, orra petrezselyem.

Vagy lehet hógolyózni. Az egyszerű “megdobállak” típusú hógolyózást tovább lehet fejleszteni kész csatává is, csak el kell képzelni magunkat mondjuk várvédő kapitánynak:)
Ezt játszottuk a napköziben kisiskolásként.

Mi imádunk egyszerűen csak sétálni, hallgatni, ahogy ropog a hó a lábunk alatt.
A minap kisebbikem extra játékot talált ki. Segített elsöpörni a friss havat, majd a söprű nyelével rajzolt a hóba.

 

Mit játsszunk? Játékkal nevelés kreatívan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .