Az előző bejegyzésben mutattam egy tojástartót.

Ebben a kifestett, hagyományos tojástartó dobozban Húsvéttól Húsvétig tanyázik néhány korábbi kreatív alkotás: húsvéti tojások.

Nézzük, mi mindent rejt ez a festett tojástartó!

A benne található, különböző évekből származó húsvéti tojások mind kifújtak. (Egyik évben Németországból kaptunk ajándékba kifújó készletet, gondolom, ma is lehet kapni kreatív hobbi boltokban).

A tojások kifújása

  1. A tojások kifújásához a könnyebb lyukasztás érdekében érdemes egy ideig ecetben áztatni azokat, a sav hatására felpuhul a meszes héj. Persze azt nem kell megvárni, hogy “gyűrhető” legyen:)
  2. Határozottan, erősen kell megfogni a tűt és a tojást is. A tűt egy határozott mozdulattal bele kell döfni a tojásba, mindkét végén. Ha tál felett csinálod, akkor nem kensz össze semmit a kicsorgó tojással:)
  3. Lyukasztás után ki kell fújni a tojáshéjból a tartalmat. Erős fújásokkal, de türelmesen. Nehogy a nagy igyekezetben a kifelé igyekvő sárgája és fehérje nagyobb lyukat törjön, mint amit te szeretnél.

Miután letakarítottad az esetlegesen összemaszatolt héjat, és száraz is, lehet kezdeni a dekorálást.

"zsinórozott" húsvéti hímes tojás
"zsinórozott" húsvéti hímes tojás

 

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .