Modern, informatikai társadalomban élünk.

Tudom, ez nem egy kreatív mondat tőlem, a megállapítás közhely és igencsak elcsépelt. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül, mert kihat kreativitásunkra, a gyerekekkel töltött idő minőségére.

Játékkal nevelés kreatívanA legegyszerűbb kicsit és nagyot leültetni a gép vagy a tévé elé. Ennek is meg van a maga helye és ideje a gyermekek fejlődésében, ha odafigyeléssel és szeretettel irányítjuk e tevékenységeket.

A készségfejlesztő számítógépes játékokat is érdemes együtt megismerni, néha a gyermeket ölünkbe ültetve játszani, így figyelhetjük meg reakcióit, ismerhetjük meg gondolatait!
A boltokban ma már kiváló készség –, és képességfejlesztő játékok kaphatóak. Szerepük vitathatatlan, de nem pótolják a gondoskodást, a közös együttlét örömét és hasznát, ezért nem élvezhetnek kizárólagosságot.

A társasjátékok kiválóak a közös időtöltésre, feltéve ha tudatos szülőként megteremtjük az időt és alkalmat! Azért, hogy lelkiismeretünket nyugtassuk vele, de a szekrény tetején porosodjon – nos, inkább ne költsünk rá.
Gyermekünket nem teszi boldogabbá, ha egy dobozzal több játéka lesz! Az örömet, az élményt az jelenti, ha játszhat, és nem csak kortársaival, hanem velünk is!
A játékszabályokhoz való merev ragaszkodástól tekintsünk el, ha kisebb és nagyobb testvér is együtt játszik. A kicsinek szoknia kell még azt a kötöttséget, amit a szabályok jelentenek. Fő a fokozatosság.A szabadban, a levegőn futkározni, játszani kellemes, egészséges időtöltés. Legyünk hajlandóak rá! Amellett, hogy a gyermek csillogó szemébe nézhetünk, testünk is hálás lesz érte!

A háztartás igazi aranybánya! Anyukáknak nem is kell ezt nagyon ecsetelni, hiszen akár akarjuk, akár nem, a tésztaszűrő előbb-utóbb kalap lesz, a fedők pedig cintányérok…

A természet rengeteg látnivalót, lehetőséget és alapanyagot rejt. Teremtsünk alkalmat a barangolásra, de járjunk nyitott szemmel akkor is, ha városban élünk.

Mit játsszunk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .