A különböző kézműves technikák elterjedésével kokárdát is több módon készítenek a kreatív elfoglaltságot kedvelők.

A hagyományos, nemzeti színű szalagból húzott kokárda vagy a kis masni, illetve az ünnepi érzületet jelképező, a hajtókára gombostűvel rögzített pici szalagdarab mellett pár éve már lehetett látni gyöngyből készült kokárdát is, amely talán meg is előzte létrejöttében a keresztszemes hímzéssel készültet.

Sosem fűztem még gyöngyöt, nem készítettem gyöngyből semmit, talán nem is volna elég finom hozzá a kezem. Szóval nem saját alkotásomat mutatom.

Évekkel ezelőtt láttam fotón egy olyan gyöngyből fűzött kokárdát, ami igazán tetszett, szép volt. Most, hogy kutakodtam a neten, (a Google a barátod:)), kicsit csalódva tapasztaltam, hogy nem találom ugyanazt.

De sok másikat igen, nagyon egyszerűtől kezdve a bonyolultabbakig, és ezek közül választottam ki azt, ami a legjobban tetszik, amit szívesen meg is mutatok.

A blog írója szerint 2×3 cm méretűek a gyöngyből fűzött kokárdák, és kitűzőalapra rögzítette őket. Aki a különböző gyöngyfűzési technikákat ismeri, annak biztosan mond valamit az is, hogy peyote-tal fűzte.

kreatív kokárda gyöngyfűzéssel
Foto: manogyongyei.blogspot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .