Saját készítésű karácsonyi képeslap, keresztszemes hímzéssel.

A képeslapnak való zöld, ablakos lapot csomagban lehet általában kapni, pirossal kombinálva. Az ablak különböző méretű és formájú lehet.

A hímzés maga 14-es Aida vászonra készült, osztott hímzőfonal két szálával, élénk, karácsonyi hangulatot idéző színekben.

A keresztöltéseket dupla szállal, a fekete tűző öltéseket pedig egy szállal készítettem.

A keresztszemes hímzést később rögzítettem az ablakos lap megfelelő helyén. Így a belső oldalra lehet írni a karácsonyi üdvözletet, de akár külön levelet is lehet belehelyezni, vagy belerögzíteni.

A lapot kívülről is lehet még tetszés szerint csillámló tollal (ezüst, arany, réz színű) írt lágy motívumokkal dekorálni, vagy pici, ragasztós hátoldalú karácsonyi figurával kiegészíteni.

Kaphatóak a különböző – általában a 3D képeslapoknál használt – arany és ezüst színű matricaívek, ezek közül is lehet válogatni a saját készítésű karácsonyi képeslap dekorálásához.

A mintát évekkel ezelőtt Amerikából kaptam, egy kedves ismerős házaspártól. Sok más keresztszemes kellékkel, sok anyaggal együtt.

Az eredeti csomag tartalmazta a keresztszemes mintát és az elkészítési útmutatót, a fonalakat és tűt, valamint egy aranyszínű, kör alakú keretet, amibe a kész hímzés beleilleszthető volt.

Tavaly elkészítettem, és karácsonyfadísz gyanánt elküldtem a baráti holland házaspár férfi tagjának. Mert szereti a vasútmodelleket:)

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .