A Keresztszemes Magazin számára egy alkalommal hímeztem

Fotó: Keresztszemes Magazin, 2007. aug., 4. évf. 8. szám (40.)

Már jó ideje kapcsolatban álltam a magazinba is hímző több hobbitársammal, “keresztszemes talikra” is eljártam, sőt ismertem már a főszerkesztő hölgyet is, amikor egyszer csak arra jutottam, hogy szeretném, ha egyszer, csak egyetlen egyszer az én kezem nyoma is szerepelne a magazinban. Ugyanakkor persze nagyon kezdőnek és amatőrnek gondoltam magam a többiekhez képest, így tartottam tőle, hogy ez a kérésem nem fog teljesülni. Épp ezért volt nagy öröm, hogy mégis…

Koronázási jelképeink közül választottam, az országalmát.

Megkaptam hozzá a mintaívet, az anyagot, a fonalakat, és természetesen a határidőt:)

Nem volt könnyű falat, mert több színű aranyszállal készült, és az aranyszál nem olyan, mint a hagyományos pamut hímzőfonalak. Nehezebb bánni vele.  Fekete anyagra hímezni egyébként is nehezebb. Célszerű valamilyen fehér felület (papír vagy terítő) fölé tartva öltögetni, hogy lássuk a lyukakat.

A kész mű kerettel együtt csodaszép lett.

 

orszagalma

Miután elkészültem vele, “elutazott” , hogy bekeretezzék, és társaival, a másik két koronázási jelvénnyel együtt részt vegyen a hivatalos fotózáson. Ezt követően “hazaért”. Napokig gyönyörködtem benne.

Végül – mert már ovis volt a kisebbik lányom –  felajánlottam tombola nyereményként a szadai ovi báljába, ahol a Faluház egyik dolgozója, Klárika nyerte meg.

Azóta, ahogy ő mondta, fő helyen van nála, az ő lakásában. Tőle kértem kölcsön, hogy kiállíthassam.

A kiállításon megtekintheted.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .